W60A koffiebrander

Een complete oplossing voor de grootschalige productie van hoge kwaliteit koffie. De Giesen W60A koffiebrander combineert een hoge kwaliteit met uitzonderlijke functionaliteit. Onze W60A is ontworpen om eenvoudig te gebruiken (volledig automatisch) en te onderhouden. De geavanceerde technologie maakt het mogelijk om tot maximaal 60 kg. per partij/240 kg. per uur te branden. Met de W60A koffiebrander ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en een efficiënt brandproces.

Koffiebrand tools

Goed gereedschap is het halve werk! Daarom hebben we handige tools ontworpen om  jouw koffiebrandproces te verbeteren.

Prijsinformatie

Voor meer informatie over onze prijzen, vul onderstaand formulier in en ons salesteam neemt contact met je op.

Download brochure

Lees meer over onze W60A.

Previous
Next

Onze W60A koffiebrander

W60A koffiebrander

Snelle koeling

Door middel van ons snelle koelysteem wordt in slechts drie minuten een volledige partij van 60 kg. koffiebonen afgekoeld. Terwijl de bonen afkoelen kan de nieuwe partij alweer gebrand worden waardoor dit proces doorlopend en automatisch kan doorgaan. Dit zorgt voor een toename in je productie en afname van je productietijd.

Uitstekend ontworpen

Zodat jij verzekerd bent van een snel, eenvoudig en efficiënt brandproces.

REMOTE SUPPORT ROUTER

Ontvang snel en makkelijk support en updates met onze remote support router

Waarom klanten kiezen voor onze W60A

W60A

Volledig automatische bediening

W60A

Consistente productie & kwaliteit

W60A

Uitzonderlijke functionaliteiten

W60A

Geavanceerde technologie

Hoge kwaliteit

De Giesen W60A koffiebrander kan volledig automatisch bediend worden. Door de automatisering van de standaard productiestappen wordt het gemak, de snelheid en het rendement van het koffiebranden verhoogd. De groene koffiebonen worden automatisch in de hopper gegoten en vervolgens vrijgelaten in de brandtrommel.

Makkelijk en efficiënt koffie branden

Na de branding worden de gebrande koffiebonen in de koelzeef gelaten voor een snelle koeling met behulp van de ventilator. In slechts drie minuten wordt de volledige partij van 60 kg. koffiebonen afgekoeld.

Terwijl de bonen afkoelen kan de nieuwe partij alweer gebrand worden, waardoor dit proces doorlopend en automatisch kan doorgaan. Dit garandeert de productiviteit en rendement van het gehele brandproces.

De branding wordt gecontroleerd en geprogrammeerd via de bedieningskast met touch screen. Deze werkt op de welbekende software van het Brandprofiel systeem, waarmee alle koffiebranders van Giesen Coffee Roasters geautomatiseerd kunnen worden. Goedgekeurde recepten en brandprofielen kunnen met behulp van deze software eenvoudig worden opgeslagen en opnieuw afgespeeld voor de geselecteerde partijen. Op deze manier is het eenvoudig om verschillende koffiesoorten te branden met hun eigen aangepaste instellingen en brandduur, waardoor de constante kwaliteit van het eindproduct optimaal gewaarborgd blijft.

Uitstekende prestaties & maximale controle

De bedieningstoren is eenvoudig te gebruiken met behulp van de touchscreen waarmee het vermogen, de temperatuur, ventilatorsnelheid en trommelsnelheid geregeld en aangepast kunnen worden. Alle parameters zijn inzichtelijk op het scherm en elke instelling kan worden aangepast, waaronder zelfs de fysieke onderdruk in de trommel.

De Giesen W60A koffiebrander is voorzien van een gietijzeren, dubbelwandige trommel met kwalitatieve lagers. De brander beschikt over ventilatoren met een laag geluidsniveau en alle onderdelen zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Daarnaast werkt de koffiebrander met een interne cycloon die de schilletjes van de gebrande koffiebonen verzamelt. De standaard hittebestendige kleuren die wij gebruiken voor de Giesen W60A koffiebrander zijn zwart of zilvergrijs. Maar deze kan op aanvraag  aangepast worden naar elke gewenste RAL kleur.  Zo kan je de uitstraling van de koffiebrander aanpassen naar jouw voorkeur.

Uitzonderlijke functionaliteiten

Specificaties

Coffeebeans

Capaciteit

30 – 60 kg

Power

400 V – 50/60 Hz
3-phase

Gas type

Natural en propane

Uitgang

200 mm + 300 mm

Coffeebeans

Gewicht

1900 kg

Certificates-Giesen-Coffee-Roasters

Certificeringen

CE

IMG_3810_r
Kronen Kaffee

& W60A

Met meer dan 30 verschillende soorten koffie, is Kronen Kaffee ook de thuisbasis van een prachtige en op maat gemaakte W60A. Dit is de ena grootste Giesen koffiebrander. Een industriele branderij gecombineerd met een café en koffiebar zet de toon voor een heerlijke lunchervaring.

Voor de aanschaf van de Giesen koffiebrander, werd er op een 60 jaar oude handmatige brander gewerkt. Ze moesten alle brandingen handmatig registreren en veel aantekeningen maken. Omdat Kronen Kaffee zo snel groeide, was het tijd om consistent te gaan branden en het afspelen van profielen was de perfectie manier om dit te bereiken.

“Het was heel spannend om op een Giesen te branden! Het voelde als een totaal nieuwe ervaring, want eerst branden we meer op gevoel. Nu wordt alles wat we branden meetbaar en kunnen we een zeer hoge consistentie behouden.”

IMG_3892 copy

Functionaliteiten

Airflow

Luchtstroomregeling

Ervaar optimale controle over de luchtstroming bij alle Giesen koffiebranders.

Trommelsnelheid

Pas de snelheid en luchtstroom aan om jouw ideale brandprofiel te creëren.  Standaard inbegrepen, geen extra kosten

Roaster Control

Bediening koffiebrander

Ons bedieningspaneel is gemakkelijk te gebruiken en geeft alle belangrijke parameters weer om de actuele en gewenste temperatuur (automatisch) in te stellen. Hiermee wordt een constante kwaliteit geborgd.

Low Noise

Laag geluidsniveau

Onze koffiebranders beschikken over stille ventilatoren die geluid tot een minimum beperken.

FastCooling

Snelle koeloptie

Snel je koffiebonen afkoelen met onze snelle koeloptie om zo de maximale versheid en kwaliteit van je koffiebonen te behouden

Duurzaam koffiebranden

Door state-of-the-art technologie toe te passen bieden wij oplossingen om duurzaam koffie te branden. Beter voor het milieu en lagere operationele kosten in een!

Onze kracht is ons netwerk

Vind een officiële Giesen Coffee Roasters distributeur bij jou in de buurt.