fbpx

W140A coffee roaster

De nieuwste koffiebrander uit de Giesen collectie is de W140A. Bij de ontwikkeling in 2017, hebben we de feedback van onze klanten gecombineerd met onze kennis en ervaring. Stiekem zijn we best trots op het eindresultaat, de grootste Giesen koffiebrander tot nu toe, de W140A.

De W140A beschikt over de nieuwste technologie en uitgebreide functionaliteiten. Met een capaciteit van 140 kg. per partij (560 kg/per uur) is de W140A goed uitgerust voor industriële toepassingen en productie van grote partijen geroosterde koffiebonen.

Koffiebrand tools

Goed gereedschap is het halve werk! Daarom hebben we handige tools ontwikkeld om koffiebranden makkelijker te maken.

Prijsinformatie

Voor meer informatie over onze prijzen, vul onderstaand formulier in en ons salesteam neemt contact met je op.

Download brochure

Lees meer over de Giesen W140A koffiebrander.

Previous
Next

Onze W140A koffiebrander

W140A

Up-to-date koffiebrand technologie & handige features

In 2017 ontworpen op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen, trends  m.b.t. industriële koffiebranders en afgestemd op de behoeften van onze klanten. De W140A combineert up to date koffiebrand technologie met handige features.

Vakmanschap

Onze grootste koffiebrander voldoet natuurlijk aan de Giesen standaard die je gewend bent. Met de hand gemaakt door vakmannen en vakvrouwen, van de hoogste kwaliteit Europees staal en gietijzer.

Capaciteit

De Giesen W140A koffiebrander heeft een capaciteit van 140 kg. per partij en 560 kg per uur.

Waarom klanten kiezen voor onze W140A

W140 A icon 3

Volledig automatisch koffiebranden

W140 A icon 3

Capaciteit (verdubbeling capaciteit W60A)

W140 A icon 3

Nieuwste technologie (ontwikkeld in 2017)

W140 A icon 3

Water injectie (om koelproces te versnellen)

Nieuwste technologie

W140A Coffee Roaster

De Giesen W140A koffiebrander is volledig geautomatiseerd. De Groene Koffie Transporteur weegt de koffiebonen en transporteert deze naar de machine. Door de automatisering van de standaard productiestappen wordt het gemak, de snelheid en rendement van het koffie branden verhoogd. De groene koffiebonen worden automatisch in de hopper gegoten en vervolgens vrijgelaten in de brandtrommel. Na de branding worden de gebrande koffiebonen in de koelzeef gelaten voor een snelle koeling met behulp van de ventilator. Terwijl de bonen afkoelen kan de nieuwe partij alweer gebrand worden waardoor dit proces doorlopend en automatisch kan doorgaan. Dit garandeert de productiviteit en rendement. De W140A kan tot 140 kg. per partij branden, dit is twee keer de capaciteit van de W60A.

Volledig instelbaar

Het brandprofiel is instelbaar doordat je de trommelsnelheid en luchtstroom zelf kan instellen. De variabele brander maakt het mogelijk om de temperatuur heel accuraat in te stellen, te monitoren en langzaam en constant te branden. Hierdoor hou je maximale controle over het brandproces.

Voor de W140A zijn er handige meer opties beschikbaar die het brandproces sneller en efficiënter maken. Zoals de pellet pers, deze perst de koffiehuidjes in een eenvoudig te verwijderen schijf. Of de water injectie wat het koelproces nog meer versnelt. Verder is er ook een noodgenerator beschikbaar om zo de downtime tot een minimum te beperken. Maar ook een Groene Koffie Transporteur, deze zorgt voor een snel en automatisch transport van je bonen naar de trechter. Als je het brandproces wil automatiseren, is een Groene Koffie Transporteur een must. Hiermee wordt de productiesnelheid verhoogd en risico’s worden verlaagd.

Opslaan & herhalen brandprofielen

The roasting process is monitored and programmed with the control panel, using the Giesen Profiler Due to the size of the W140A the control panel is to suit the new coffee roaster. To clarify: Implemented in the panel are two screens, one for the roast profiling system and one to control the coffee roaster.

Roast recipes are saved into the roast profiling system as roast profile and replayed, each with their own settings or always the same settings for the same high-quality outcome. You can adjust every setting at every moment during roasting or add actions. Actions are programmed in advance. When a certain value is reached, a certain action will follow. For instance, your beans reach 120 degrees, the temperature drops with 30 degrees.

HIGH PERFORMANCE & MAXIMALE CONTROLE

Onze W140A is onze grootste koffiebrander en is 1,26 meter breed, 3 meter lang en 2,2 meter hoog. Met alle bijbehorende apparatuur inbegrepen neemt onze W140A circa 64 m2 in beslag.

De W140A is gemaakt van hoge kwaliteit Europees staal, gietijzer en hoogwaardige lagers. Deze koffiebrander is standaard uitgerust met met een variabele brander, waarmee je het brandproces kan modelleren en heel precies en accuraat de temperatuur kan instellen, het instellen van de trommelsnelheid en laag geluidsniveau ventilatoren.

Maximale controle

SPECIFICATIES

Coffeebeans

Capaciteit

35 – 140 kilograms

Power

400 V – 50 Hz, 32A +16A
3-phase + N and Earth

Gas type

Natural and propane

Uitgang

200 mm + 300 mm

Coffeebeans

Gewicht

2000+ kg

Functionaliteiten

Airflow

Luchtstroomregeling

Ervaar optimale controle over de luchtstroming bij alle Giesen koffiebranders.

Trommelsnelheid

Pas de snelheid en luchtstroom aan om jouw ideale brandprofiel te creëren.  Standaard inbegrepen, geen extra kosten

Roaster Control

Bediening koffiebrander

Ons bedieningspaneel is gemakkelijk te gebruiken en geeft alle belangrijke parameters weer om de actuele en gewenste temperatuur (automatisch) in te stellen. Hiermee wordt een constante kwaliteit geborgd.

Low Noise

Laag geluidsniveau

Onze koffiebranders beschikken over stille ventilatoren die geluid tot een minimum beperken.

FastCooling

Snelle koeling

Snel je koffiebonen afkoelen met onze snelle koeloptie om zo de maximale versheid en kwaliteit van je koffiebonen te behouden

Duurzaam koffiebranden

Door state-of-the-art technologie toe te passen bieden wij oplossingen om duurzaam koffie te branden. Beter voor het milieu en lagere operationele kosten in een!

Onze kracht is ons netwerk

Vind een Giesen Coffee Roasters distributeur bij jou in de buurt.

Sluit Menu