Giesen Coffee Roasters

  • Mail us
  • General: +31 (0) 315 68 13 77
  • Support: +31 (0) 85 888 69 88
  • en
  • nl
  • de

Second-hand Coffee Roasters

Giesen Coffee Roasters is specialized in the production of new coffee roasters. However, our craftsman are also experienced in giving a used roaster a second life. So if you are looking for a renovated used roaster, we can help you. Thinking of buying a new Giesen coffee roaster? You are welcome to discuss the possibilities of trading in your used coffee roaster with us.

Showmodel Roaster

W15A Koffiebrander

The Giesen W15A Coffee Roaster is versatile and flexible, with a production capacity from 500 gr. up to 15 kg. Roast and cool at the same time to increase your production capacity.

IMG_0837_small


The different shades of blue and great features are guaranteed to turn some heads. This 
W15A is in new condition and comes with a lot of extra additional options that are normally not standard included. Like an external cyclone, software and great luxurious pallisander wooden handles. Inclusive fast-track delivery and CE certification.

IMG_1033_edit
IMG_1079_edit


Great news!
 One of our showstoppers displayed during the World of Coffee 2018 is for sale! This display model in blue was THE eyecatcher during the Dutch edition of World of Coffee, a well-known coffee event. If you are looking for a unique coffee roaster, this is a great option for you. The W15A has a typical Dutch Delft Blue design and is truly one of a kind. 

Momenteel zijn er geen andere tweedehands koffiebranders beschikbaar.

Volg deze pagina voor updates of laat hieronder je e-mailadres achter om een update te ontvangen.

Onze tweedehands koffiebranders

Speciale inruilpremie voor jouw gebruikte koffiebrander

Koffiebranders hebben een extreem lange levensduur. Dit hangt voornamelijk samen met het gebruik van hoogwaardige materialen en is uiteraard afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Veel bedrijven, die overwegen om over te stappen naar een moderne koffiebrander die voorzien is van de laatste technologie, hebben nog een werkende koffiebrander in hun bezit. Mocht dit in jouw geval ook zo zijn, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een aantrekkelijke inruilpremie voor jouw oude brander bij aankoop van een nieuwe Giesen koffiebrander.

Restauratie & renovatie van gebruikte koffiebranders

Ons bedrijf heeft 30 jaar ervaring met het produceren van (onderdelen voor) koffiebranders. Dit zorgt voor een uitgebreide kennis en ervaring met renovaties en op maat gemaakte aanpassingen van koffiebranders.

Deze kennis gebruiken wij graag om gebruikte koffiebranders een tweede leven te geven. Vooral als het een Giesen is. Alle onderdelen van koffiebranders hebben een lange levensduur en in de meeste gevallen is het mogelijk om oudere modellen te renoveren zodat ze weer voldoen aan de nieuwe eisen van de markt. Beter voor het milieu en duurzaam.

De werkwijze

Wanneer we een gebruikte koffiebrander binnenkrijgen gaan we meestal als volgt te werk. Eerst halen we de koffiebrander volledig uit elkaar, reviseren we de motor en spuiten we alle onderdelen in een RAL kleur naar keuze voor een goede uitstraling. Als de gebruikte koffiebranders van een ouder bouwjaar zijn dan is de installatie van gas en elektra vaak verouderd. Het kan dan noodzakelijk zijn om deze te vervangen zodat ze weer voldoen aan de moderne voorschriften. In de meeste gevallen vragen onze klanten ons om maatwerk, zodat de koffiebranders met speciale aanpassingen voldoen aan hun specifieke eisen en toepassingen. Dit is ook de reden waarom we altijd voorafgaand aan de renovatie uitgebreid in gesprek gaan met onze klanten om inzicht te krijgen in de eisen, toepassingen en verwachtingen. Vervolgens starten we met de renovatie waarbij we de oude gebruikte koffiebranders transformeren tot hooggekwalificeerde, mooi uitziende en goed functionerende koffiebranders. Deze gebruikte koffiebranders beantwoorden niet alleen aan de vereisten van het moderne koffiebranden, maar kunnen door de renovatie ook weer een nieuwe lange levenscyclus tegemoet zien.

Sluit Menu