Proefbrander

Experimenteer, test en vergelijk met onze proefbrander. Dit is een proefbrander waarbij het mogelijk is om data op te slaan en een brandprofiel te creëren.

Koffiebrand tools

Goed gereedschap is het halve werk! Daarom hebben we handige tools ontworpen om  jouw koffiebrandproces te verbeteren.

Prijsinformatie

Voor meer informatie over onze prijzen, vul onderstaand formulier in en ons salesteam neemt contact met je op.

Download brochure

Meer informatie over onze proefbranders.

Previous
Next

Onze proefbranders

WPG1 & WPE1

Snel & makkelijk brandresultaten vergelijken

Onze proefbrander is ontworpen met drie gescheiden koelzeven. Hierdoor kan je gemakkelijk en snel drie verschillende brandresultaten met elkaar vergelijken.

Capaciteit

Deze compacte koffiebrander heeft een capaciteit van 50-200 gram per partij.

Maximale controle over het brandproces

Stel de trommelsnelheid, luchtstroming en de temperatuur in zoals jij het wilt. Door de ingebouwde infraroodsensor wordt de temperatuur van de koffieboon zeer nauwkeurig gemeten en kan je jouw ideale brandprofiel creëren, opslaan en herhalen. Een hoog en  consistent kwaliteitsniveau van jouw favoriete koffie gegarandeerd.  

Waarom klanten kiezen voor onze proefbrander

Sample 2

Compacte afmetingen (geschikt voor events)

Sample 2

Snel & gemakkelijk brandresultaten vergelijken

Sample 2

Emissiereductie & verlaging operationele kosten

*WPE1 *WPG1 met SFE filter

Sample 2

Data opslaan & creëren brandprofiel

Makkelijk in gebruik

Om jou te helpen jouw ideale brandprofiel te vinden, hebben wij onze proefbranders ontworpen met een paar criteria in gedachten; makkelijk in gebruik, compacte afmetingen (kan overal geplaatst worden). Met als resultaat; onze WPG1 & WPE1.

 

Past overal & volledig te customizen

Dit compacte model heeft een afmeting van  75 x 47 x 75 cm en weegt 85 kg.  Deze proefbranders zijn echte eyecatchers in jouw koffiewinkel, perfect om te gebruiken voor workshops of mee te nemen naar evenementen. Ter plaatse koffiebranden was nooit gemakkelijker!

Voor de  WPG1 & WPE1 zijn er veel design mogelijkeden beschikbaar zodat je ze kan customizen naar jouw smaak. Eén koffiebrander, zoveel design opties!

Als  finishing touch  hebben we ook een presentatietafel ontworpen voor onze proefbranders. En deze is natuurlijk ook volledig te customizen! Weet je niet meer wat je moet kiezen? Neem dan een kijkje op onze customization pagina voor meer informatie en inspiratie, deze staat boordevol ideeën. 

 

Duurzaam koffie branden

We bieden diverse oplossingen om duurzaam koffie te branden. Met onze W1E brand je koffie elektrisch. Door elektrisch te branden, reduceer je emissie en gebruik je minder energie, wat leidt tot een verlaging van de operationele kosten. De WPE1 is ontworpen om binnen te branden zonder gas en is gemakkelijk te installeren. Hier zijn geen vergunningen of aannemers voor benodigd.

We bieden ook oplossingen om emissie te verminderen en milieuvriendelijk te branden met onze WPG1 gasbrander. Door een SFE-filter aan de WPG1 toe te voegen, verminder je rook en fijn stof met 90%. De absorptie van rook vermindert ook de geur tijdens het koffie branden. Lees meer over de mogelijkheden om duurzaam koffie te branden op onze koffiebrand tools pagina.

Duurzaam koffie branden

SPECIFICATIES

Functionaliteiten

Airflow

Luchtstroomregeling

Ervaar optimale controle over de luchtstroming bij alle Giesen koffiebranders.

Trommelsnelheid

Pas de trommelsnelheid aan om nog meer controle uit te oefenen over het brandproces. Voor maximale controle over het gehele brandproces, stel de trommelsnelheid in, in combinatie met de luchtstroming en creëer consistente brandprofielen.

Roaster Control

Bediening koffiebrander

Ons bedieningspaneel is gemakkelijk te gebruiken en geeft alle belangrijke parameters weer om de actuele en gewenste temperatuur (automatisch) in te stellen. Hiermee wordt een constante kwaliteit geborgd.

Low Noise

Laag geluidsniveau

Onze koffiebranders beschikken over stille ventilatoren die geluid tot een minimum beperken.

Exhaust

1 Uitgang

Gemakkelijk te installeren, minder energieverbruik en verlaging van de operationele kosten.

Duurzaam koffie branden

Door state-of-the-art technologie toe te passen bieden wij oplossingen om duurzaam koffie te branden. Beter voor het milieu en lagere operationele kosten in een!

Onze kracht is ons netwerk

Vind een Giesen distributeur bij jou in de buurt